Лiнiя консультацiй
(+38) 044 581-42-84 (+38) 066 118-21-91
На зв'язку з 09.00 до 17.00
без перерви з понеділка по п'ятницю
  1. Головна
  2. Статтi
  3. Як відкрити своє СТО, автосервіс

Як відкрити своє СТО, автосервіс

18.06.2020

Кількість автомобілів на дорогах України зростає щороку. Відповідно зростає і необхідність послуг автосервісів. Тому багато підприємців-початківців задаються питанням, як відкрити своє СТО. Адже крім можливих несправностей і їх усунення, машині потрібне регулярне технічне обслуговування: заміна оливи та інших рідин, сезонна зміна гуми, догляд за кондиціонером або кліматичною системою і багато іншого.

У цій статті ми розповімо, як відкрити свій автосервіс з нуля, з чого необхідно почати і як автоматизувати роботу автобізнесу.

Що необхідно для відкриття свого СТО/Автосервісу

Відповідь на питання «як відкрити своє СТО в Україні» ділиться на кілька важливих пунктів. Але попередньо потрібно визначитися з видом діяльності і переліком послуг. Це може бути комплексна станція технічного обслуговування, яка включає широкий спектр послуг, або вузькопрофільна (шиномонтаж, кузовні роботи, тюнінг машин). Від виду діяльності залежить вибір приміщення, необхідне обладнання, підбір персоналу та вартість проходження сертифікації.

Рішення юридичних питань. Перед тим, як відкрити свій автосервіс, необхідно оформити документи ФОП і отримати дозвільну документацію на цей вид діяльності.

Наступний пункт плану «як відкрити своє СТО» - вибір приміщення. Воно повинно відповідати технічним вимогам:

  • знаходитися далеко від житлових будинків;

  • мати підключення до водопостачання і каналізації;

  • добре вентилюватися;

  • опалюватися в зимовий період.

Розмір об'єкта залежить від послуг, що надаються: орієнтовно на кожного фахівця мінімум 5 квадратних метрів без урахування розміщення обладнання. Також, крім робочих боксів, бажано обладнати кімнату відпочинку і зал очікування для клієнтів.

На стартовому етапі, варто розглянути такий варіант, як відкрити свій автосервіс в гаражі. Він буде особливо актуальним якщо у вас у власності є відповідне приміщення - не потрібно буде платити за оренду або купувати нову нерухомість.

Далі, перед тим, як відкрити своє СТО, потрібно найняти відповідний персонал, купити необхідне обладнання і пройти сертифікацію. Для роботи невеликої автомайстерні потрібно, щоб в штаті були два-три автослюсаря, автоелектрик-діагностик і вузькопрофільні фахівці (моторист, ходовик).

Дуже важливий етап підготовки до відкриття - автоматизація робочих процесів. Вона значно спростить вашу роботу і позитивно вплине на імідж автосервісу. Найкраще з цим завданням впорається спеціальна програма для СТО. Вибір софта вимагає ретельного підходу. Ви можете самі займатися пошуками програмного забезпечення, в якому будуть враховані всі ваші вимоги або купити готовий продукт компанії Рарус «Альфа-Авто».  

Детальніше про автоматизацію СТО/Автосервісу

Програмний продукт від розробника Рарус «Альфа-авто: Автосервіс + Автозапчастини для України» враховує особливості того, як можна відкрити свій автосервіс в 2020 році і розрахований на різні види діяльності автомайстерні. Він складається з декількох модулів:

  • Модуль для управління автосервісом дозволяє контролювати роботу персоналу, здійснювати запис клієнтів, а система звітності надає інформацію для аналізу якості та ефективності роботи підприємства.

  • Модуль Автозапчастини призначений для управління продажем запасних частин і комплектуючих, ведення обліку закупівель.

Обидва модуля софта взаємодіють між собою і дозволяють автоматизувати роботу від моменту отримання клієнтського замовлення до розрахунку за виконану роботу. Купівля софта ще до того, як відкрити своє СТО, значно прискорить підготовчі процеси і запуск підприємства.

Отже, ми розглянули, як відкрити автосервіс і налагодити свій бізнес в деталях, починаючи від вибору виду діяльності і закінчуючи автоматизацією роботи СТО. Старт власного бізнесу безумовно вимагає пильної уваги до кожного з перерахованих пунктів, а програмний продукт Рарус допоможе вам виконати підготовку до відкриття більш якісно.

Автор: