Лiнiя консультацiй
(+38) 044 581-42-84 (+38) 066 118-21-91
На зв'язку з 09.00 до 17.00
без перерви з понеділка по п'ятницю
  1. Головна
  2. Статтi
  3. Друк кодів УКТЗЕД для підакцизних товарів у РестАрт

Друк кодів УКТЗЕД для підакцизних товарів у РестАрт

29.07.2020

Законом України від 17 березня 2020 року № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» внесено зміни до Закону України від 20 вересня 2019 року № 128-IX та до п. 11 ст. 3 Закону № 265, яким передбачено, що з 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання зобов’язані проводити розрахункові операції через РРО та/або через програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг), із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, а також цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 15 Податкового кодексу України до підакцизних товарів в тому числі належать: спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну.

Отже, з 1 серпня 2020 року всі заклади громадського харчування, які торгують підакцизними товарами, у кожному чеку РРО чи програмного РРО перед назвою товару зобов'язані зазначати відповідний код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

У зв’язку із зазначеними вище змінами у законодавстві, нами було випущено оновлення для програмних продуктів РестАрт (реліз 3.9.87).

Зокрема, в програмі було додано можливість друку в чеках кодів УКТЗЕД для підакцизних товарів, а також можливість заповнювати коди УКТЗЕД для необхідних товарів та зберігати ці дані у ПП «РестАрт».

Як додати коди УКТЗЕД для підакцизних товарів у ПП «РестАрт»? Дуже просто:

1) В модулі «Адміністратор» відкрити редактор номенклатури:

restart_kved_1.jpg

 

2) Обрати зі списку потрібний елемент номенклатури (товар), який є підакцизним:

restart_kved_2_1.jpg

3) В редакторі номенклатури на закладці «Додаткові властивості», заповнити для кожного підакцизного товару реквізит «Код ЗЕД», який буде використовуватися при друку у фіскальних чеках підакцизних товарів:

restart_kved_3_1.jpg

Після цих дій, при друку чеків буде відбуватись друк кодів УКТЗЕД підакцизних товарів, які відповідно до ЗУ потрібно вказувати в фіскальних чеках починаючи з 01.08.2020 р. (код ЗЕД виводиться на друк тільки для тих товарів, для яких заповнений реквізит «Код ЗЕД»).

Окрім цього, для Вашої зручності реалізовано можливість завантаження кодів УКТЗЕД підакцизних товарів з ПП "Громадське харчування для України, ред. 2.0" (починаючи з версії 2.0.21.3), щоб не вносити їх вручну в ПП «РестАрт» - тепер достатньо заповнити їх у «Громадському харчуванні 2.0» та зробити обмін даними між програмами.


Автор: