Лiнiя консультацiй
(+38) 044 581-42-84 (+38) 066 118-21-91
На зв'язку з 09.00 до 17.00
без перерви з понеділка по п'ятницю

Випущена обробка з перевірки коректності даних в Альфа-Авто редакція 4

29.07.2022

Перевірка якості та обсягу даних в базі-джерелі

Перевірку бази даних потрібно зробити стандартним способом (на початку - на копії бази): Конфігуратор - Адміністрування - Тестування і виправлення - Тільки тестування.

Після стандартної перевірки і оновлення конфігурації, необхідно перевірити якість і обсяг даних в базі-джерелі. Це можна зробити спеціальним звітом "ПеревіркаКоректностіДанихПередМіграцією_Альфа4Укр.epf" (завантажити звіт).

alfa-avto-otzet.png

Виявлені звітом проблеми виправляємо або беремо на замітку. Якісь проблеми можна оперативно виправити. Якісь не можна, і тоді залишається сподіватися що при завантаженні даних пощастить.

Зверніть увагу! Виконувати виправлення даних в базі повинен кваліфікований фахівець. Перед виправленням даних в робочій базі-обов'язково протестуйте на тестовій. Це потрібно для того щоб переконатися у відсутності збоїв. Так як на коди довідників можуть бути зав'язані якісь допрацьовані не типові алгоритми.

На поточний момент, звіт виявляє наступні проблеми:

Вид перевірки

Блокуюча

Спосіб вирішення

Перевірка 1. Виявлено дублі кодів у довідниках.

У звіт виводиться список довідників за якими є дублі кодів, а також кількість елементів з неунікальними кодами.

Так, якщо не усунути-то вивантаження неможлива. Потрібно виконати перенумерацію кодів довідників, що містять дублі кодів. Це можна зробити вручну, спеціальною обробкою (яку напише програміст) або за допомогою універсальної обробки "УніверсальніПідбірТаОбробкаОб'ектов.epf". Завантажити цю обробку можна на сайті ІТС. Вона допоможе в тому випадку, якщо інші поля довідників заповнені коректно. Якщо в довідниках з дублями не заповнені обов'язкові реквізити, то можна перенумерувати їх в режимі "Обмін даними" за допомогою спеціальної обробки, яку може написати програміст.
Перевірка 2. Виявлені проблеми з зумовленими складами в базі-джерелі. Блокуюча Довжина або значення коду зумовленого довідника в базі-джерелі відрізняється від стандартної, зробіть код таким '000000001'. Це потрібно щоб не виникало колізій при завантаженні іншого довідника, код якого буде збігатися з кодом зумовленого складу в базі-приймачі.
Перевірка 3. Проблеми з визначеними номенклатурами в базі-джерелі. Блокуюча Потрібно встановити коди зумовленої номенклатури в базі-джерелі такими ж, як і в базі-приймачі. Звіт покаже їх.
Перевірка 4. Проблеми з визначеними контрагентами. Блокуюча Потрібно встановити коди зумовлених контрагентів в базі-джерелі такими ж, як і в базі-приймачі. Звіт покаже їх.
Перевірка 5. Виявлено проблеми із заповненням основних довідників! Не блокуюча
Виводиться список проблемних довідників, а також текст перевірочного запиту (для консолі запитів), яким можна отримати такі довідники.
Приклад: База-джерело містить не помічені на видалення елементи довідника 'Контрагенти', в яких не заповнені якісь основні реквізити: 'Код', 'Найменування', 'Найменування повне', 'ВидКонтрагента', 'Формвласності'. При спробі завантажити дані, які містять посилання на ці довідники - може виникнути помилка і завантаження буде перервана.

Рекомендуємо правильно заповнити проблемні елементи або виключити їх з вивантаження. Вручну дозаповнити обов'язкові реквізити буває складно. Тому залишається сподіватися що завантаження зможе обробити такі проблеми.

Перевірка 6. Контроль від'ємних залишків товарів у базі-джерелі Не блокуюча
При наявності проблеми - залишки і вартість товарів в джерелі і приймачі будуть відрізнятися.
Перевірка 7. Перевірка коректності залишків замовлень покупців товарів Не блокуюча
Перевіряється наявність ситуацій, коли зарезервовано товару більше ніж є в залишках на складі. При наявності таких проблем, залишки зарезервованих замовлень в джерелі і приймачі - будуть відрізнятися.
Перевірка 8. Розсинхронізація в зумовлених елементах довідника 'картки' Блокуюча
Потрібно встановити коди зумовлених карток в базі-джерелі такими ж, як і в базі-приймачі. Коди, аналогічні кодам зумовлених елементів довідника "Картки" бази-приймача, не повинні бути зайняті іншими не-зумовленими елементами. В іншому випадку картки і залишки бонусів не завантажаться.
Перевірка 9. Унікальності VIN у автомобілів Не блокуюча
Перевіряється наявність в базі-джерелі Автомобілів з однаковими VIN-кодами. У базі-приймачі кілька автомобілів з однаковими vin-кодами можуть завантажитися в один елемент довідника.

Можливо, що кількість перевірок буде збільшуватися.

Також звіт виводить інформацію про кількість записів у довідниках і залишках. На підставі цього можна приблизно оцінити час вивантаження і завантаження.

Наприклад, НСІ (нормативно-довідкова інформація) з бази в якій: Номенклатура - 33 000, Контрагенти - 6100, Договори взаіморозрахунків - 6700, автомобілі - 3100, Автороботи - 3100, ВМД - 10700 і ін. - вивантажується 88 173 елементів близько 20 хвилин, в файлову версію завантажується близько 3 годин, на комп'ютері з I3, ОЗУ 16ГБ.

Звіт виводить інформацію про залишки:

Як користуватися звітом?

  1. Викачуємо звіт "ПеревіркаКоректностіДанихПередМіграцією_Альфа4Укр.epf".
  2. Зберігаємо на диск.
  3. В Альфа 4 вибираємо меню "Файл - Відкрити", в формі звіту заповнюємо дату, на яку переносимо залишки, натискаємо кнопку "Виконати".
  4. Аналізуємо отриманий звіт. Можна зберегти цей звіт у файл і відправити своєму партнерові. Тоді партнер зможе точно оцінити можливість перенесення і терміни виконання таких робіт.
Рекомендація: Перевіряти дані рекомендується як перед переходом на нову систему так і раз на місяць для своєчасного виправлення.


Завантажити звіт

Рарус - Автоматизація підприємств України.

×
Замовити обробку
Ім'я
Ел. пошта*
Телефон
Реєстраційний номер*
Місто
CAPTCHA