Лiнiя консультацiй
(+38) 044 581-42-84 (+38) 066 118-21-91
На зв'язку з 09.00 до 17.00
без перерви з понеділка по п'ятницю
  1. Головна
  2. Статтi
  3. Розподіл номенклатури по організаціям при друку гостьового рахунку (пречека) і чека

Розподіл номенклатури по організаціям при друку гостьового рахунку (пречека) і чека

28.11.2019

На підприємствах громадського харчування часто використовується наступний варіант: для торгівлі алкогольною продукцією використовується одна юридична особа, реалізація всього іншого здійснюється через фізичну особу-підприємця. Функціонал ПП «РестАрт» максимально адаптований під таке ведення обліку. У даній статті ми продемонструємо можливості, що дозволяють найбільш ефективно використовувати його механізми.

Розглянемо налаштування і параметри, застосування яких необхідно для розподілу номенклатури по організаціям при видачі гостьового рахунку і остаточного розрахунку в РестАрт.

При наявності зв'язки програм виду «бек - фронт», первісна прив'язка номенклатури до організацій проводиться в касовому вузлі на стороні бека. В якості бек-офісної програми в нашій статті виступає «Громадське харчування для України, ред. 2.0».

Для прив'язки номенклатури до певної організації, в програмі «Громадське харчування для України, ред. 2.0» відкриваємо Касові вузли в розділі Громадське харчування продажі і налаштовуємо в необхідному касовому вузлі кілька параметрів:

1. Багатофірмовість. Включення цього прапорця означає, що даний вузол буде працювати з декількома організаціями. При цьому стає доступною вкладка Доп. организації, на якій необхідно вказати список використовуваних організацій. 

KU_obshepit1.PNG

2. На вкладці Дані обмінів встановити параметру Режим поділу чеків значение По організаціям номенклатури. Це налаштування буде передано в РестАрт при обміні. Перевірити коректність завантаження в РестАрт даного параметра можна на вкладці Режим роботи Налаштувань касового вузла в РестАрт:Адміністратор : 

KU_RestArt.PNG

3. Індивідуальний список видів меню і номенклатури. При цьому стає доступною закладка Види меню/Номенклатура, де і заповнюємо для продукції приналежність по організаціям.

KU_obshepit2.PNG

Прив'язку в "Громадському харчуванні" можна вказувати як для групи, так і для окремого найменування продукції.

Підготовлені дані передаються до ПП "РестАрт" за допомогою обробки обміну «Обмін з віддаленими касами (фронтові рішення Рарус)».

Після проведення обміну, перевірити правильність прив'язки номенклатури до певної організації в РестАрт або вказати нові прив'язки можна в налаштуваннях групи або елемента довідника Номенклатура:

nomenkl_restart.PNG 

Програма РестАрт дозволяє побачити розподіл номенклатури і на етапі друку пречека. Для цього, у вже знайомих нам Налаштуваннях касового вузла, переходимо на вкладку Устаткування і включаємо групування пречека при друку: 

KU_RestArt1.PNG

А на вкладці Шаблони задаємо шаблон пречека, який дозволяє реалізувати наші цілі, адже програмний продукт РестАрт містить як набір різноманітних типових шаблонів, так і можливість створення призначеного для користувача варіанта. Для чого до поставки включена спеціальна утиліта TemplateEditor разом з документами, що описують її роботу.

При використанні типових шаблонів, для розподілу номенклатури по організаціям при друку пречека, знаходимо шаблон _OficPreChkUkr.xml. А, при використанні власного гостьового рахунку, для розподілу у відповідному розділі повинна бути додана секція OrgGroup, яка і відповідає за групування рядків пречека по організаціям товару.

Секція містить три параметри:

  • - OrgName – власне назва організації товару;
  • - OrgTotal – проміжні підсумки групи товарів;
  • - ValuteName – найменування валюти.
shablon_precheck.PNG

    Таким чином, розподіл чеків і гостьових рахунків в РестАрт кожен користувач легко може виконати самостійно, використовуючи матеріал даної статті.


Автор: